Mermer Bakımı için 7 İpucu

Doğal olarak farklı! Hatta evinizde kullandığınız ahşap mobilyalardan daha fazla doğal. Üzerinde katman oluşturacak (vernik vb.) hiç bir madde bulunmaz. Doğasında nasılsa evinizde de aynı o şekilde. Böyle özel bir ürüne sahip olmanın bazı sorumlulukları olacak, çünkü mermer saygıyı hakediyor. 

Mermerinizi hep ilk günkü gibi canlı ve lekesiz tutmak için size 7 öneriyle geldik;

  1.  Kullanımdan sonra mermer mobilyanızı temizleyin. Mermerinizi ilk günkü hali gibi gösterişli ve temiz tutmanın en etkiliyoludur. Üstelik bu henüz yüzeyde, yani mermere işlememiş lekeleri temizlemenizi sağlar.

  2. Mermer temizliğini uygun araçları kullanın. Bunlar genellikle PH nötr temizleyicidir. Mermerinize zarar verebilen asidik (sitrik asit vb.) içermez. Eğer mermer mobilyanızı Fosil'den sipariş ettiyseniz, siparişinizle birlikte zaten bir mermer temizleme seti hediye edeceğiz.

  3. Masayı sadece bez, üstübü veya kağıt havlu ile temizlediğinizden emin olun. Cif (deterjan) veya bir tarama süngeri gibi aşındırıcıları cilalı masa üstünüzde donuk bir leke bırakır. 

  4. Bir şey mi döküldü? Üşenmeden, bekletmeden temizleyin gitsin. 

  5. Üzgün olmaktansa güvende olmak daha iyidir. Arkadaş çevreniz muhtemelen eşyalarını seçerken senden daha ekonomik davranıyordur, bu yüzden mermer bir mobilyaya nasıl davranacaklarını bilmezler. Misafirlerinizi ağırlarken bardak altlıkları, servis takımları kullanmayı ihmal etmeyin. Bu şekilde akşam yemeği daha keyifli geçecektir.

  6. Masanızı muhtemelen yoğun bir şekilde kullanacaksınız. En azından böyle güzel bir masayı boşuna almamışsınızdır, kullanılmalıdır! Masayı günlük ve haftalık temizlik rutininize ekleyin. Çoğu mermer bakım ürünü doğal olarak biraz yağlıdır. bu da mermere mükemmel bir görünüm kazandırır. Yeşil sabun bizim favorimiz.

  7. Mermer %90 oranında kireçtir. Kireçten kurtulmak için banyoda kullandığınız her şeyi düşünün ve bunu kesinlikle mermer masanızda kullanmayın. Örneğin; doğal sirek (asit), antikal ve cifi boşverin. Ayrıca, aracınız için kullandığınız her hangi bir bakım ürününü mermerinizde kullanmayın. İnatçı lekeler için çelik yün 00 en iyisidir. Genellikle ressam ürünleri satan yerler veya yerel hırdavatçıda bulabilirsiniz. 

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.

Yorumların, yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.